HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
12.11.2023 A tým - zápas

Dva body v ceně zlata z Letohradu

Z nepovedeného zápasu, ve kterém dominoval na hřišti soupeř, nakonec bereme dva body my. Dvoubrankové manko se podařilo dohnat a rozhodlo trio Šimek, Šimůnek, Palán!

Další východočeské derby jsme jeli odehrát k Jelenům do Letohradu. Ti se před zápasem nacházeli o jednu příčku v tabulce nad námi a měli náskok jednoho bodu. Tudiž již před zápasem bylo jasné, že zápas bude velmi zajímavý. Navíc se ještě odehrával před kamerami ČT Sport+, kde však přenos bohužel po pár minutách vypadl, což vzhledem k průběhu zápasu byla ohromná škoda, protože zápas byl napínavý do poslední vteřiny a divák se rozhodně nenudil.

Vstup do prvni třetiny nám tentokrát vyšel skvěle a hned po 28 sekudách skóroval po vyhrané buly Daniel Černý a otevřel skóre zápasu. To však byla jediná světlá chvilka. Dá se říci, že od doby co se vyply kamery, tak jsme vypli i my. Vyústilo to až v oslabení, kde při nedůrazu před brankou domácí poměrně rychle srovnali skóre. Netrvalo dlouho a opět po zaváhání před naší brankou Jeleni odskočili na 2:1. Naše trápení pokračovalo i nadále a jen díky skvělé práci Bryknera jsme do kabin mohli jít za stavu 2:1.

Místo poučení se, jsme však druhou třetinu začali ještě hůře. Domácí tým na nás vlétl a nedovolil nám takřka nic. Mačkal nás u nás v pásmu a někdy jsme se jen ztěží dokázali osvobodit. S výtečně chytajícím Bryknerem a i velkou dávkou štěstí se nám podařilo tuto velmi nepovedenou a fyzicky obrovsky vyčerpávající třetinu přežít bez dalšího obdrženého gólu.

Ze začátku třetí třetiny však hned přišlo naše vyloučení a po další chybě v předbrankovém prostoru jsme soupeře pustili do dvoubrankového vedení. To už to s námi nevypadalo moc dobře. Obzvláště po dalším vyloučení, které následovalo. Ale v tuto chvíli začalo úřadovat duo Palán-Šimůnek. Poté co Palán skvěle obral domácího hráče o míček za soupeřovou brankou, naservíroval míček Josefu Šimůnkovi, který nekompromisně zakončil nad lapačku brankáře snížil stav na 3:2. Necelé 4 minuty na to právě Štěpán Palán bombou po vyhrané buly vystřelil vyrovnávací branku jako růži na střelnici. Bohužel vyrovnaný stav nevydržel dlouho. Po střele od modré čáry, která Bryknerovi nešťastně propadla, se soupeř opět ujal vedení. S tím se ale odmítl smířit člen našich mladých pušek Palán a další svojí dělovkou od modré, poté co mu jeho laskavost oplatil Šimůnek, a po přihrávce z první prostřelil vše co mu stálo v cestě včetně domácího brankáře a Piráti opět slavili comeback. Nutno podotknout, že Palánovi je pouhých 17 let! Zápas tak i díky jeho zásluze putoval do prodloužení.

V něm první zahrozili domácí, ale svoji velkou šanci nevyužili. Naopak Palán se ujal míčku jako první a spolu s Šimůnkem vyslali Petra Šimka, který své tažení na soupeřovu branku zakončil vítězně a pomohl tak Pirátům sebrat bod navíc.

Zápas nám opět zhodnotí náš nejvíce vytěžovaný maskovaný hrdina Petr Brykner:

"Dneska jsou to zlaté dva body. Do zápasu jsme vstoupili dobře a rychle vedli, ale chaos v obraně a zbytečná vyloučení vedla k tomu, že jsme o vedení rychle přišli. Letohrad hrál dobře a v prvních dvou třetinách při nás několikrát stálo štěstí, domácí hodně stříleli a mohli nám v téhle fázi zápasu odskočit. To se po dalším faulu stalo na začátku třetí části. Závěr zápasu byl hektický. Skvěle hrající dvojice Palán-Šimůnek svojí akcí v oslabení vykřesala naději. Pali pak krátce na to vyrovnal. Kluci z Letohradu do toho šlápli a pro mě trochu smolně se znovu dostali do vedení v čase, který se zdál pro naše naděje na body smrtící. Pali ale přišel a slíbil, že vyrovná a jak řekl, tak udělal. V prodloužení předvedl krásnou akci Petr Šimek a my tak vzhledem k průběhu zápasu "ukradli" dva body, které asi nikdo nečekal, ale v boji o záchranu, případně o play-off mohou mít cenu zlata."

Sestava: Brykner, Dvořáček T. - Jiřík, Dvořáček V., Palán, Zeman, Vaněk L., Kašpar - Černý D, Šimůnek, Černý L., Síla, Paukrt, Jičínský, Řehák, Šimek, Fiedler, Novotný

Góly: 1’ Černý D. (Šimůnek, Šimek), 38’ Šimůnek (Palán), 42’ Palán (Šimek), 44’ Palán (Jiřík, Šimůnek), 46’ Šimek (Šimůnek, Palán)

Vyloučení: 2:4

Střely: 48:28

Diváci: 112

Redakce

Partneři klubu