HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
19.11.2023 A tým - zápas

Z derby se vracíme bez bodu

S Pardubicemi nás trápila koncovka. Po mnoha nevyužitých šancích jsme nedokázali dohnat náskok soupeře a vracíme se z derby bez zisku bodu.

V netradiční herní den se naše Áčko vypravilo na derby ke svému rivalovi z jihu. Zápas se odehrál v pátek v den státního svátku. V minulém derby s Pardubicemi dokázali Piráti uhájit domácí půdu a zvítězili těsně 2:1. Bylo jasné, že teď Pardubice udělají vše pro to, aby nám to oplatili. I přes jejich nepříznivou pozici v tabulce, jsme si byli vědomi jakou sílu soupeř má a věděli jsme, že zápas nelze nijak podcenit.

Vstup do zápasu pro nás nebyl tak špatný, jako obvykle bývá. Od samého začátku byla hra vyrovnaná a hrál se tvrdý a pohledný hokejbal. Šancí v průběhu třetiny přibývalo na obou stranách. Nicméně však byly pasáže, kde nás Pardubice v první třetině dokázaly zamknout v pásmu více než my je. Avšak převážnou většinu třetiny se nám dařilo držet bez inkasovaného gólu a několikrát jsme ohrozili velmi dobrými pokusy svatyni domácího týmu. První zářez v zápase si však zapsali domácí, kdy dlouhou přihrávkou za naší obranu uvolnili pardubického forvarda a ten si v samostatném úniku s Bryknerem poradil a otevřel tak skóre zápasu. První třetina nabídla pohledný hokejbal bez vyloučení, plný zajímavých momentů a divák se tak rozhodně nenudil. Nic dalšího však kromě jednoho gólu nepřinesla a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Druhou třetinu jsme začali hned v přesilové hře a tak nástup byl poměrně razantní. Bohužel jsme této výhody nedokázali využít, i když při některých pokusech gól visel ve vzduchu. Tvrdost hry se postupně zvyšovala. Faulu přibývalo na obou stranách, ale početních výhod nikoli. Rozhodčí tak dali jasně najevo, že pro píšťalku jen tak sahat nebudou. Další početní výhoda přišla až za chybné střídání na pardubické straně a za pokus hrát s jedním hráčem navíc byli odměněni od hlavních arbitrů dvěmi trestnými minutami. Ani tentokrát se nám tato výhoda nepodařila využít a vstřelit branku. Nicméně pár sekund po skončení trestu opět ukázal svou formu Palán. Po přihrávce od Dana Černého pálil přesně od modré čáry přimo do rohu branky. Tak jako v předešlém zápase opět pomohl týmu vyrovnat skóre. Naše radost však neměla dlouhého trvání. 2 minuty poté byl vyloučen Josef Šimůnek a domácí tým svoji první přesilovou hru v zápase dokázal využít, když prostřelili našeho brankáře Bryknera. Soupeř nám tak opět odskočil o jednu branku a my byli ve stejné situaci jako před pár minutami. Naše úsilí však nepolevilo. Naopak jsme začali hrozit ještě více. Chvílemi se dalo i říci, že jsme byli lepším týmem. To mohl potvrdit opět Palán, kdy se po výborném přechodu středního pásma ocitl mezi kruhy soupeře. Jeho střelecký pokus sice prošel přes domácího maskovaného muže, ale brankovou kontrukci už propálit nedokázal. Od tyče se jeho projektil odrazil pod nohy brankáře, který následně míček zalehl. Z druhé třetiny jsme tak opět odcházeli se ztrátou jednoho gólu.

V poslední části duelu byla na našem týmu vidět chuť utkání opět vyrovnat. Pardubice moc šancí neměly a naši Piráti je do vyložených šancí nepouštěli. Sami jsme si dokázali několik dobrých pozic vytvořit, ale koncovka nás trápila více a více. Někdy chyběly opravdu centimetry a stačilo jen míček posunout o něco výše a mohli jsme slavit, ale to se bohužel nestalo. Naopak soupeř nečekaně udeřil po rychlém protiútoku, kdy dokázal přečislit naši obranu. První střelu Brykner dokázal pokrýt, ale na osamoceného hráče, který po chybě obránce zůstal u brankoviště sám, už nestačil. Soupeř tak najednou odskočil o dvě branky a zápas se nám tímto velmi zkomplikoval. Zbraně jsme však nesložili a hodlali jsme dál pokračovat v naší hře. Do dobré šance se snažil dostat Šimůnek, který se pokoušel prokličkovat před branku soupeře. Mezi kruhy byl však podražen a Pardubice se následně poté ujaly míčku, který v dalším samostatném úniku dovezl za Bryknerova záda pardubický Zajíček. Po této ráně už bylo více méně jasné, že tento zápas pro nás nedopadne dobře. Došlo však ještě k jedné přesilové hře na obou stranách, kde se prosadil jen hradecký matador Bacovský, kterému asistoval Palán. Ačkoli jsme v zápase měli několik šancí, tak skrze špatnou koncovku jsme je nedokázali využít. Z Pardubic se tak vracíme po vyrovnaném utkání bez jediného bodu.

Hodnocení zápasu se tentokrát ujal jeden z bratrů Černých, Daniel, a proodkryje nám pohled na zápas ze strany hráče:

„Zápas bych určitě nehodnotil nijak záporně. Odehráli jsme vyrovnané utkání s týmem, který poslední roky patří ke špičce extraligy a dokonce jsme jej v určitých pasážích hry i přehráváli. Bohužel naše hrubé chyby a střelecká impotence, která nás trápí celou sezónu, nám zabránila vytěžit z utkání nějaký bodový zisk, který bychom si určitě zasloužili. Teď se hlavně musíme soustředit na poslední dva zápasy podzimu, které budou nesmírně důležité.

Sestava: Brykner, Vrkoslav - Jiřík, Dvořáček V., Palán, Škoda, Zeman J., Kašpar - Bacovský, Černý D, Šimůnek, Chyba, Černý L., Lux, Síla, Paukrt, Jičínský, Řehák, Šimek

Góly: 24' Palán (Černý D., Bacovský), 42’ Bacovský (Palán, Černý L.)

Vyloučení: 3:3

Střely: 26:24

Diváci: 120



Redakce

Partneři klubu