HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
26.11.2023 A tým - zápas

Zápas s Dobřany rozhodly první 3 minuty

Po katastrofálním vstupu do zápasu jsme nedokázali náskok soupeře dohnat. Během 2 minut 20 sekund jsme inkasovali hned 3x a bylo po zápase.

V sobotním zápase jsme mohli sledovat v letošní sezóně už druhý duel mezi našimi Piráty a Dobřany. Tentokrát se však hrálo u nás pod Bílou věží a mohli jsme navázat na výhru, kterou jsme si přivezli od nich. Ačkoli to pro nás byl velmi významný zápas v rámci snahy dostat se do první osmičky, tak začátek zápasu tomu moc neodpovídal. O vítezství soupeře rozhodly první 3 minuty zápasu.

Ačkoli se vstupy do zápasů postupně lepšili, v tomto důležitém snad horší být nemohl. V úvodu první třetiny se prakticky rozhodl celý zápas. Náš nedůraz v předbrankovém prostoru a hrubé taktické chyby vedly k otevření skóre zápasu ze strany soupeře už po 47 vteřinách hry. Ovšem zde to ani zdaleka nekončilo. Ani ne za dalších 33 vteřin po téměř totožné situaci soupeř vstřelil další gól. Naši hráči jako by zamrzli a soupeři góly prakticky darovali. Kdo si ale myslel, že horší už to být nemůže, tak se spletl. Přesně minutu po druhém gólu přidal soupeř další gólovou střelu opět z velmi podobné situace. V čase 2:20 bylo skóre 0:3 a zdálo se, že bude po zápase. Po sérii hrubých taktických i osobních chyb sáhl trenér David Heger k brzkému Timeoutu, aby se pokusil hráče srovnat a zastavit tak tento hrůzostrašný vstup do utkání. A bylo to znát. Naše hra se od této chvíle pomalu, ale jistě zvedala. Ačkoli jsme táhli na bedrech ztrátu tří gólů, rozhodně jsme se nehodlali vzdát takto brzo. Stav se však do konce třetiny už nezměnil a nepomohla tomu ani přesilová hra, kterou nám soupeř nabídl.

Vstup do druhé třetiny byl diametrálně odlišný. Bylo vidět, že Piráti mají chuť a odhodlání se zápasem ještě něco udělat. Ve druhé třetině na hřišti nebylo vidět, že by některý tým měl navrch, ačkoli více se hra odehrávala na území hostujícího celku. Ze strany Dobřan bylo vidět, že už se vyloženě nepotřebují nikam hnát a riskovat. My naopak postupně soupeře začínali tlačit a snažili se o vstřelení branky. To se skoro podařílo, když z dobré střely od modré čáry prostřelil golmana Daniel Fiedler. Bohužel tento jeho pokus skončil pouze na tyči, od které se odrazil mimo dosah našich hráčů. V druhé půli druhé třetiny jsme měli obrovské štěstí, kdy soupeř nedokázal využít zmatku v naší obraně a z několika příležitostí kde se mu jímala téměř odkrytá klec nedokázal míček dostat za brankovou čáru. Nutno dodat, že se mu tak nepodařilo s nutným vypětím sil našich bránících hráčů. Početní výhody jsme se v druhé části nedočkali ani na jedné straně. To však nic neměnilo na tom, že před koncem třetiny jsme po výrazném tlaku před brankou soupeře dokázali snížit na rozdíl dvou branek. Po několika dorážkách nakonec dotlačil míček za brankovou čáru Petr Šimek.

Do třetí třetiny jsme neměli lehký úkol. Soupeř vedl o 2 branky a hodlal si svůj náskok ubránit. Prakticky většinu třetí třetiny jsme strávili na jejich polovině. Soupeř se takticky zbavoval míčku, které nám loby vracel zpět k nám do třetiny. Měli jsme pár dobrých příležitostí, ale soupeř zodpovědně bránil a do vyložených šancí nás nepouštěl. K naší smůle při jedné naší akci opět za zády hostujícího golmana zvonila tyč. Naší optickou převahu jsme nedokázali proměnit v další branku a zdramatizování závěru zápasu. 4 minuty před koncem nám ještě svitla naděje, když soupeře čekala hra v oslabení. Nebylo na co čekat a následovala hra bez brankáře a navýšení výhody na 6 proti 4. To však jen podtrhlo fakt, že se nám letos v přesilovkách nedaří. Ačkoli jsme měli na hřišti o 2 borce více, ani tak jsme gól nedali. Nemůžeme upřít, že pár dobrých šancí tam bylo. Jenže hokejbal se nehraje na šance, ale na góly, a právě koncovka ať už v přesilovce nebo ve hře 5 na 5 nás trápí.

Příští zápas bude poslední v podzimní části, kde vyrážíme v sobotu 2. 12. až do vzdálených Prachatic. I s tímto soupeřem se z letošní sezóny známe. Zde není jiné cesty než zisk 3 bodů. Připadná ztráta by nám mohla velmi komplikovat další průběh soutěže.

Dnes jsme si na hodnocení zápasu vybrali obránce Jiřího Zemana, který nám sdělí jeho pohled na uplynulý duel:

,,Vstup do zapasu nám nevyšel podle představ a po našich chybách jsme dostali tři smolné góly. Zbytek zapasu jsme podle mého byli dominantnejsim tymem, ale s naši střeleckou impotenci jsme vývoj zapasu nebyli schopni obrátit. Šnekům skvěle zachytal golman, který pochytal jasné goly. Je to smůla, ale popel je na našich hlavách. Teď se musíme koncentrovat na další kolo a urvat body do tabulky v dalších zápasech."


Sestava: Brykner, Vrkoslav - Jiřík, Dvořáček V., Palán, Škoda, Zeman J., Zeman V., Kašpar - Novák, Černý D, Šimůnek, Hrubý, Černý L., Síla, Paukrt, Jičínský, Řehák, Šimek, Teplý, Pospíšil, Fiedler

Góly: 29' Šimek (Jiřík, Palán)

Vyloučení: 4:5

Střely: 38:20

Diváci: 46

Redakce

Partneři klubu