HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
28.11.2023 Mládež

Mladší žáci oslavili dvě vítězství

Dorostenci si v posledním zápase podzimu málem vyšlápli na lídra tabulky, ale nakonec brali jen bod. Mladším žákům se poslední zápasy velmi povedli a mohli se radovat.

O víkendu byly na programu poslední zápasy v tomto kalendářním roce. Dorostenci doma přivítali v derby Svítkov a Mladší žáci zajížděli v neděli ke dvěma zápasům do Heřmanova Městce.

Extraliga dorostu

Dorostenci v derby se Svítkovem brali bod. V zápase dvakrát vedli, ale bohužel se jim nepodařilo zápas dostat do vítězného konce. Po třech třetinách svítil stav zápasu na tabuli 3:3 a když nepadl gól v prodloužení, tak musely o zápasu rozhodnout nájezdy. V nich byli úspěšní hosté a odvezli si dva body za výhru 4:3 po nájezdech. Dorostenci přezimují na sedmém místě se čtrnácti body.

Poslední zápas v podzimní části nám okomentoval i kouč našich dorostenců Michal Koza:

„Do utkání jsme vstupovali s kvalitní sestavou a odhodláním bojovat o všechny tři body, zvláště po tom, jak nám poslední tři zápasy nevyšly podle našich představ. Přestože nás čekal souboj s lídrem tabulky, byli jsme díky zkušenostem z posledního střetnutí dobře připraveni a věřili jsme, že máme na to, abychom se s takovým soupeřem mohli měřit. Během zápasu měl Svítkov mírnou převahu, ale naše bojovnost a důrazný pressing, ačkoliv nebyl zcela v souladu s mými očekáváními, nám umožnili držet se v zápasu a v závěrečné části i sahat po vítězství. Předvedli jsme nejlepší výkon v podzimní části sezóny a nyní je na nás, abychom na této úrovni stavěli a posouvali se dále. Je třeba se zaměřit na odstranění chyb a návyků, které nás v tomto zápase stály plný bodový zisk. V průběhu podzimní části se nám podařilo integrovat několik talentovaných mladíků, kteří ještě nastupují za starší žáky. Tito hráči mají před sebou světlou budoucnost a nyní je důležité, aby celý tým přistoupil k zimní přípravě s maximálním nasazením. Musíme se zdokonalit kondičně, zrychlit a vylepšit naše herní schopnosti, protože bez toho se můžeme úspěchy v jarní části zapomenout.“

HRADEC - SVÍTKOV 3:4n (1:1,1:1,1:1 - 0:0)

Branky Hradce: 11. Vaněk, 25. Bečička, 40. Pospíšil

Sestava Hradce: Charvát, Novotný - Koďousek, Kříž V, Kupka, Ficenec, Rejlová, Vortel, Vaněk, Novák, Bečička, Kovaříček, Duchač, Kovář, Tichý, Zamastil, Machaň, Pospíšil, Flechtner.


Mladší žáci

Mladší žáci v Heřmanově Městci odehráli dva zápasy ve kterém byli velice úspěšní. Zde narazili na Pardubice a domácí Heřmanův Městec. Hradec si poradil s Pardubicemi 3:0 a svou první nulu tak oslavil brankář Petr Velínský. I druhý brankář mladších žáků, Dominik Lemon, ochutnal pocit z vítězství. Hradečtí otočili z 1:3 na 4:3 a mohli se tak radovat z druhého vítězství ze zasněženého Heřmanova Městce.

Redakce

Partneři klubu