HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
25.02.2024 A tým - zápas

Pohádková druhá třetina rozhodla první jarní duel

V prvním zápase jarní části rozhodla pohádková druhá třetina. Třešničkou na dortu byly krásné kombinační góly "do prázdné".

Po zimní přestávce, kterou jsme přečkali na 10. místě tabulky, nás čekal hned na úvod nepříjemný soupeř z Karviné. Ten se nacházel na 7. příčce s lehkým bodovým náskokem. První zápasy po této přestávce jsou vždy plné pochybností o tom, jak dobře je tým na další část soutěže připraven a zda se hráči dokáží vrátit do zápasového tempa. Výsledek tohoto zápasu byl však nadmíru uspokojivý.

Do zápasu jsme vstoupili poměrně aktivně a z našeho důrazu jsme brzy vykřesali první branku. O kuriózní gól se postaral Daniel Černý, který při napadání u soupeřovy branky vyrazil balónek ze soupeřovy hokejky rovnou za záda hostujícího gólmana. Bohužel tento první gól jako kdyby nás mírně uspokojil a my ubrali na tempu hry. Dovolili jsme tak soupeři, aby se postupně vrátil do zápasu. Netrvalo dlouho a soupeř vyrovnal po čisté buly, kdy ránou prostřelil vše, co stálo před ním. Tím to však nekončilo. Za necelé 3 minuty našel soupeř díru v naší obraně a poradil si i s bezmocným Bryknerem. Takto jsme brzy ztratili vedení v zápase a rázem se ocitli na druhé straně barikády, kdy my jsme byli ten tým, který musel dohánět. Do konce první třetiny přetrvávala vyrovnaná hra na obou stranách, ale stav se již neměnil.

Druhá třetina však pro nás byla jako z pohádky. Hned v úvodu třetiny Viktor Zeman vyslal téměř od červené čáry neskutečnou bombu na vzdálenou tyč, za kterou se brankář hostí stihl maximálně jen ohlédnout, a bylo vyrovnáno. Následovala výborná hra z naší strany, kdy jsme soupeře začali přehrávat a vytvářeli si i více šancí. Vše vyvrcholilo v posledních 6 minutách této periody. Nejprve od mantinelu vykličkoval až mezi kruhy Josef Šimůnek a backhandovou střelou zaskočil soupeřova brankáře. 4 minuty po tomto gólu následovala ukázková spolupráce právě Pepy Šimůnka s našim mladým střelcem Štěpánem Palánem. Ten vystihl soupeřovu přihrávku ve středním pásmu a dvěma křiznými passy obešli i posledního obránce, který se pokoušel o odpor. Střela nad bezmocně ležícího brankáře byla pro Palána jen třešničkou na dortu. Poslední trefu v této třetině zaznamenal z otočky nad kruhem Tomáš Jiřík, který zvýšil skóre půl minuty před koncem na 5.2.

Ve třetí třetině se soupeř pokusil o odpor hned ve 2. minutě, kdy snížil na 5:3. Tuto snahu soupeře ale chvíli poté v přesilové hře odmítl Michal Hrubý, který po křižné přihrávce střílel z první přesně na bližší tyč soupeřovy branky. Dostali jsme se opět do 3 gólového náskoku. Poslední nádhernou akcí zápasu byla souhra hradeckého tria Šimůnek, Fanderlík, D. Černý, která následovala chvíli po předchozí brance. Kombinací jako z učebnice naservírovali míček zakončujícímu Vítku Fanderlíkovi, který si mohl vybrat, do kterého části odkryté brány míček pošle. Tímto gólem upravili skóre na konečných 7:3. Závěr zápasu pak byl v režii drobných šarvátek a provokováni na obou stranách. I přes přesilové hry se však skóre již neměnilo. My si tak z prvního zápasu jarní části odnášíme krásné vítěztví na domácí půdě nad velmi nepříjemným a nevyzpytatelným soupeřem.


Utkání nám z pohledu hráče shrne autor dělovky Viktor Zeman:

"V utkání jsme měli skvělý pohyb. Chtěli jsme soupeře dostávat pod tlak. To se nám dařilo a povedlo se nám hned skórovat. Škoda chyb v první třetině, které soupeř dvěma goly potrestal.

Ve druhé třetině se nám podařilo vyrovnat a vzápětí odskočit o 3 branky což bylo velmi duležité do třetí třetiny.
Před třetí třetinou jsme si v kabině řekli, že Karviná bude hrát agresivně což se taky potvrdilo kdy nám vstřelila branku.
Za stavu 5:3 bylo důležité, že jsme se nezačli bát o výsledek a furt jsme hrali naši hru. Přidali jsme ještě dvě branky a zápas dotahli do vítězného konce."

Redakce

Partneři klubu