HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
03.03.2024 A tým - zápas

Prohra se vztyčenou hlavou

S pražským Kertem jsme odehráli velmi vyrovnaný duel. O osudu zápasu opět rozhodla druhá třetina. Tentokrát však ku prospěchu našeho soupeře.

Po minulém vydařeném zápase nás čekal velmi těžký duel s několikanásobným vítězem extraligy hokejbalu, pražským Kertem. O papírovém favoritovi nebylo pochyb, ale i tak jsme jeli s vidinou, že chceme přivézt body. V přípravném zápase na turnaji v Dobřanech jsme dokázali již tohoto soupeře porazit, ale ani u jednoto týmu se nedalo považovat jejich sestavu za extraligovou. Tudíž nás čekal naprosto rozdílný zápas.

Vstup do zápasu jsme opět neměli špatný a drželi jsme se soupeřem krok. Dokonce jsme si ze začátku vypracovali zajímavé šance u soupeře v pásmu, ale nepovedlo se nám vstřelit první branku. Bohužel tento slibný začátek jsme si sami zkomplikovali trochu nešťastnými fauly a dali soupeři možnost získat herní převahu. Přesilové hry soupeře se nám dařilo bránit dobře a ustáli jsme jeho početní výhodu i 5 proti 3. Bohužel první inkasovaný gól přišel krátce po návratu 4. hráče a soupeř tak využil klasickou přesilovou hru, ve které jen návázal na tlak z předešlé dvojité početní výhody. Chvíli na to ale dokázal odpovědět Lukáš Černý, který pálil z předbrankového slotu po dobré nahrávce z rohu hřiště od Josefa Šimůnka. Tento vyrovnávací gól přišel krátce před koncem třetiny a do jejího závěru se již nic zajímavého nestalo.

Druhá třetina jako v minulém zápase rozhodla o našem osudu. Bohužel tentokrát nešťastně pro nás. Pár obranných chyb nás stálo 2 rychlé góly, které jsme soupeři dopřáli. Nejprve soupeř odskočil na rozdíl 1 branky po dorážce střely od modré čáry a chvíli na to nedůslednost v obranném postavení poslala soupeře již do dvoubrankového náskoku, což se s kvalitami jaké soupeř má dohání jen velmi těžko. My však neházeli flintu do žita a snažili se o výsledek zápasu ještě bojovat. A bylo to na hřišti vidět. Se soupeřem jsme drželi krok a dokázali si opět tvořit i další šance. Bohužel, jako na začátku zápasu, žádná z nich neskončila za zády domácího brankáře.

Třetí třetinu jsme neměli moc na výběr. S výsledkem se muselo něco udělat a tak se naše hra celkem otevřela. Začal se hrát poměrně atraktivní hokejbal pro fanoušky, jak se říká "nahoru dolů". Díky tomu opět mohl vyniknout nás brankář Petr Brykner, který pochytal spoustu velkých šancí soupeře a držel naše naděje, že se zápasem půjde ještě něco udělat. Několikrát jsme měli i trochu toho "štěstíčka" kdy míček buď těsně minul branku nebo se odrazil od tyče naší branky. Před koncem zápasu jsme se uchýlili ke hře bez brankáře, která se nám vyplatila. 1:15 před koncem zápasu se podařilo skórovat našemu mladému ostrostřelci Štěpánu Palánovi a zdramatizovat konec zápasu. I přes závěrečný tlak opět ve hře 6 na 5 se nám však vyrovnávací branku nepodařilo vstřelit. I přesto však odcházíme z tohoto zápasu se vztyčenou hlavou po velmi dobrém bojovném výkonu na půdě takto těžkého soupeře.


O hodnocení tohoto zápasu jsme poprosili našeho hlavního trenéra Davida Hegera.

,,I přes prohru, která nás velice mrzí, musím utkání hodnotit pozitivně. Věděli jsme, co nás na Kertu čeká, a že nebudeme moct hrát stejný hokejbal jako proti Karviné. Nicméně hráči zvládli dodržovat taktické pokyny na výbornou. První třetina byla z mého pohledu vyrovnaná nejen výsledkově ale i herně. Ve druhé třetí se nám bohužel nepovedly dvě situace, které Kert využil a odskočil na rozdíl dvou branek, což se bohužel ukázalo jako rozhodující. I přes několik slibných šancí, které jsme si vytvořili, se nám nedařilo v zakončení, což je druhá proměnná, která nás stála body v tomto utkání. Ze závěrečného tlaku jsme už jen dokázali korigovat výsledek. Závěrem bych chtěl hráčům poděkovat za týmový a velice dobře zvládnutý taktický výkon v tomto utkání. Teď se musíme dobře připravit na následující víkend protože nás čeká neméně těžké utkání v derby v Pce. A my určitě chceme na výkony v jarní části navázat."

Redakce

Partneři klubu