HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
11.03.2024 A tým - zápas

Derby dopadlo debaklem

Z derby odcházíme s debaklem. Vzhledem k průběhu zápasu je však pro nás výsledek až příliš krutý.

V návaznosti na předešlý výkon našeho týmu s pražským Kertem bylo očekávání výsledku v derby se Svítkovem optimistické. Bohužel realita byla uplně jiná a výkon, který jsme předvedli v tomto zápase, se ani nepřiblížil výkonu z předešlého zápasu.

I přes úvodní tlak hostů se nám rychle podařilo srovnat hru a i my jsme si dokázali vypracovat velmi nebezpečné šance. V první třetině se ještě naše hra nevyvíjela uplně špatně. Šance bylo možné vidět na obou stranách. Neinkasovali jsme gól ani při oslabení, které jsme dobře odbránili. Bohužel první branku jsme inkasovali ke konci třetiny po čistě vyhraném buly soupeře, který se střelou z první nemýlil. První třetinu jsme tak prohráli 1:0.

Ve druhé části jsme i přes nepříznivý výsledek pro nás nebyli horším týmem a v zápase by se jen těžko hledala dominantní strana. Bohužel naše snaha vyrovnat zápas vedla k chybám v obraně a nabízeli jsme soupeři někdy až mnoho času v nebezpečných částech hřiště. To samozřejmě časem vedlo k tomu, že se soupeři podařilo vstřelit gól. Na zadní tyči jsme nechali uplně volného hráče, který se trefil do odkryté klece. Ačkoli se mohlo zdát, že naše střelecká aktivita byla větší než soupeře, tak většina našich pokusů jen minula branku. I přesto jsme zde měli pár dobrých příležitostí, které by měly končit gólem. Bohužel pro nás však neskončily. A proto i v další třetině jsme odcházeli s o gól větší ztrátou.

Výsledek mluvil jasně a nezbývalo nám moc možností jak skóre vyrovnat. Třetí třetinu jsme hodně riskovali ve snaze zvrátit stav na světelné tabuli. Bohužel se zde však otevíraly brány pro soupeřova přečíslení. Jedoho z nich soupeř nakonec využil kdy na dvakrát dopravil míček za Bryknerova záda. V tu chvíli bylo velmi náročné se soustředit na další průběh zápasu, protože většině bylo jasné že tohle je nejspíše konec. Ani v přesilovkách jsme si nedokázali vytvořit potřebný tlak. Vše jen završila marná snaha o vstřelení gólu, kdy jsme se při jedné z přesilových her 6 minut před koncem pokusili o početní převahu 6 proti 4 s prázdnou klecí v zádech. To však nedopadlo vůbec dobře a poté co nám soupeř několikrát uloupil míček při nepřesných přihrávkách se i trefil přes celé hřiště do prázdné branky. Za stavu 4:0 už naše hra postrádala jakékoli nasazení. Bylo po zápase. Minutu před koncem soupeř upravil výsledek na konečných 5:0. I přes poměrně velké množství šancí odcházíme ze zápasu bez jediné vstřelené branky. Tuto skutečnost budeme muset do dalších zápasů změnit, pokud chceme pomýšlet na body a účast v play-off.


Dnes jsme o hodnocení zápasu poprosili našeho mladého kanonýra Štěpána Palána:

,,Před zápasem jsme si věrili, jelikož jsme za sebou měli 2 velice dobré výkony. Samotný vstup do utkání za mě nebyl vůbec špatný a v první třetině jsme byli chvílemi dominantnějším týmem. I přes to jsme tuto třetinu prohráli 1:0. Druhá perioda skončila i přes vyrovnaný průběh stejným výsledkem, ale věřili jsme, že i 2 gólový náskok se za třetinu dá dorovnat. Bohužel to se nepovedlo a soupeř odskočil na rozdíl 3 branek. Za tohoto stavu jsme v půlce třetiny zariskovali a zkusili jsme hru v 6 proti 4. Svítkov v tomto rozpoložení dokázal vsítit branku, v ten moment už bylo po zápase a obě strany ho spíše jen v klidu dohrávali. Podle mě byl zápas většinu času vyrovnaný a výsledek 5:0 je velice krutý. Šance jsme si vytvořit dokázali, ale oproti předešlým utkáním jsme je nevyužili. Je to škoda, v derby nikdy prohrát nechcete, zápas musíme hodit za hlavu a připravit se na Kladno."

Redakce

Partneři klubu