HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
18.03.2024 A tým - zápas

S Kladnem chybělo k bodům jen málo

Ani v duelu s Kladnem jsme nedokázali bodovat. Předvedená hra však napovídala k opaku. Hraje se ale na góly a těch dal soupeř více.

V duelu s Kladnem byly papírové předpoklady na straně soupeře. Na hřišti však rozdíl jakoby nebyl. Ani další dobrý výkon našeho týmu však nestačil na vítězství. O osudu zápasu tentokrát rozhodla naše koncovka, která z dlouhodobého hlediska nevykazuje nejlepší statistiky. Z pohledu extraligy nám patří 10. pozice v počtu vstřelených branek a silně zaostáváme za extraligovým průměrem. Průměrně dáváme 2 góly za jedno utkání, což vskutku neni mnoho.

S Kladnem jsme nezačali vůbec špatně. Ale nutno dodat, že proti jiným startům byl tento poněkud klidnější z obou dvou stran. Moc často jsme takto "opatrný" vstup do zápasu v našich utkáních neviděli a to ani na straně soupeře. Do opatrné hry však hodně brzy vlétl nečekaný gól ze strany hostů. Po čistě vyhrané buly propálil kladenský obránce zeď blokujících domácích hráčů, ale bránu minul. Míček se však od zadního hrazení odrazil zpět do brankoviště, kde načapal nepozornou obranu hostující útočník a pláchl za zády obránců až k volnému míčku, který se nacházel před odkyrtou klecí. Hosté se tak rázem ujali brzkého vedení a my museli začít hrát aktivněji. To se nám dařilo a vypracovali jsme si poměrně zajímavé a nebezpečné střely. Bohužel, žádná z nich nenašla tu správnou adresu, nebo cílovou destinaci uplně minula. V závěru třetiny jsme se stihli dopustit ještě nedovoleného zákroku, což nám zkomplikovalo následný vstup do další části.

Jak už bylo zmíněno, druhou třetinu jsme začali hrou ve 4 proti 5. Toto oslabení se nám však podařilo dobře ubránit, a dostali jsme dobrý impulz a nutnou dávku sebevědomí k okupování soupeřova území. Stejně jako v první části přišla od Kladna další tvrdá rána. Chvíli po ubráněné přesilové hře utekli hosté v přečíslení 2 na 1. To se podařilo Bryknerovi zlikvidovat i s následnou dorážkou. Bohužel na další dorážku byl už bezmocný a Kladno tak odskočilo už o dvě branky. Naději našemu týmu vystřelil o pár minut později hradecký bek Vítek Fanderlík, který přesnou bombou z první, po křižné přihrávce přes celé pásmo, vymetl pavučiny v kleci brankáře hostů. Tím využil i nabídnutou přesilovou hru, kterou náš celek v tu chvíli hrál. Naše střelecké trápení však pokračovalo i nadále. Spousta spálených šancí, či nepřesností v útočné třetině nás brzdila v honbě za vyrovnáním. Stejně jako v první třetině se nám podařilo vyrobit faul na konci třetiny a do dalšího dějství jsme šli opět jen ve 4 lidech na hracím poli.

I další oslabení na začátku třetiny jsme přečkali, a ihned po něm jsme začali dobývat tvrz soupeře. Nicméně naše snažení bylo marné. Jak už bylo řečeno, naše koncovka a hra v útočném pásmu soupeře nás trápí dlouhodobě a bylo to vidět i zde v utkání. Za celý zápas jsme vypustili jen 20 střel na branku, přičemž střeleckých pokusů a šancí bylo daleko více. Ani naše herní aktivita neodpovídá tomuto číslu. Ani hra bez brankáře v závěru utkání nepřinesla vyrovnávací branku a šanci na zvrat utkání v prodloužení. Výsledek už tak nic nezměnilo. Vítek Fanderlík se stal jediným našim střelcem v tomto zápase a soupeř veze zpod Bílé věže cenné 3 body do tabulky. Nám nezbývá nic jiného než zlepšit produktivitu, aby další zápasy již přinesly tížené body do tabulky i pro nás.

Redakce

Partneři klubu