HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
04.04.2024 A tým

Informace o hostování

S koncem přestupového období přichází změny. Naše největší opory byly uvolněny, aby se porvaly o místo v reprezentaci.

Letošní sezóna se zatím pro nás jeví jako poměrně vydařená vzhledem k našim očekáváním. V našem týmu proběhla řada změn, a to i na postu hlavního trénera, kdy se našeho týmu ujal kouč David Heger, který však před krátkou dobou skončil a jeho místo zaujal Michal Koza (více brzy v článku). Další velkou změnou bylo výrazné omlazení kádru. V rámci "rebuildu" kádru se hodně omladila sestava a šanci tak začali dostávat mladí hráči. Dalo se očekávat, že kvalita hráčů nebude vysoká, zato však bude velká bojovnost a snaha. Nad výsledky prvního mužstva tak visel na začátku sezóny velký otazník, jak se s těmito změnami popasuje. A hned na úvod soutěže jsme překvapili velmi dobrými výkony, kdy jsme vyhráli hned 3 úvodní utkání v řadě, včetně silných Pardubic. Ačkoli jsme dokázali odehrát vyrovnaná utkání a s papírově silnějšími týmy jsme drželi krok, body začaly postupně ubývat. Absence zkušeností se logicky musela někde projevit, ale i přesto jsme si nevedli v rámci "rebuildu" týmu špatně. Troufáme si říct, že tento plán jde dobře a pod Bílou věží nám roste velmi nadějná generace.

To však neměni nic na tom, že účast v play-off je pro náš tým již velmi mizivá. Stále je to posun oproti minulému roku, kdy jsme hráli o záchranu, ale také je to stále třetí rok, kdy se s největší pravděpodobností do play-off nedostaneme. Proto nesmíme opomíjet, že ačkoli jsme omladili kádr, tak v týmu jsou borci, kteří náš tým dlouhodobě táhnou kupředu a kteří mají na letošním, pro nás dobrém výsledku, velkou míru zásluhy. Právě tito hráči mají možnost se ucházet svými výkony o své místo v reprezentačním týmu mužů na blížícím se MS. Opětovná absence v play-off by jim tuto cestu ale mohla velmi zkomplikovat a sezónu předčasně ukončit. Proto jsme se rozhodli uvolnit do konce této sezóny tyto naše hráče pro hostování do jiných mužstev, které o ně mají zájem a poskytnout jim příležitost úspěchu, kterou jim my pro letošní ročník extraligy nedokážeme nabídnout. Věříme, že do dalšího ročníku nám tito hráči budou díky těmto zkušenostem ještě větší oporou. Tímto jim přejeme spoustu úspěchů a hodně štěstí v bitvě o místa v národním týmu.


Piráti, kteří letošní rok ukončí v dresu jiného týmu jsou:

Josef Šimůnek -> HBC Svítkov Stars
Vítek Fanderlík -> HBC Svítkov Stars

Michal Hrubý -> HBC Svítkov Stars
Petr Brykner -> HBC Hostivař


Josef Šimůnek, jeden z hráčů, kteří byli uvolněni na hostování, nám sdělil, co ho k tomuto kroku vedlo:

To rozhodování pro mě bylo opravdu dost těžké. V Hradci jsem s hokejbalem začínal a působím tady v klubu celou kariéru. Poprvé jsem za hradecké áčko nastoupil už v šestnácti letech a nikdy jsem do extraligové soutěže za žádný jiný tým nenastoupil. Zažil jsem tady období, kdy se nám dařilo, byli tady hráči jako Petr Novák, Honza Bacovský, Honza Hrabica, nebo třeba Patrik Mitra. Tihle kluci v Hradci skončili a teď naopak je klub ve fázi, kdy jsme dvakrát hráli baráž a několikrát se měnil trenérský tým. Těch krizových momentů na mě bylo už trochu moc. Když se nám teď podařilo udělat velký bodový náskok na poslední padající místo rozhodl jsem se přijmout nabídku z pardubického Svítkova, který má jistou účast v play-off.

Není to z mé strany jenom o tom, že si chci zahrát ve vyřazovací fázi. Podařilo se mi v sezóně už sedm zápasů před koncem překonat mé bodové maximum a celkově se mi z hlediska statistik daří. Hlavním důvodem mého odchodu je, že chci nový impulz ke zlepšení. Hlavně mi jde o absolvování kvalitních tréninků, které mě zase herně posunou o kousek dál. Upřímně si musíme přiznat momentální nižší kvalitu hráčů. Tréninky v Hradci pro mě přestaly být přínosem a určitou výzvou. Chci nabrat zkušenosti zase někde jinde a až se příští rok vrátím můžu být ještě lepší a mohou z toho těžit i ostatní.

Těch nabídek na hostování jsem měl víc. Každopádně vždycky jsem chtěl být v týmu, ke kterému mám nějaký vztah. Ve Svítkově jsem odehrál několik sezón v 1. lize a nakonec jsem jim pomohl i s postupem do extraligy. Na to vzpomínám strašně rád, jsou tam super kluci a celkově realizační tým a celé vedení se o vás stará naprosto perfektně. O ostatních nabídkách jsem proto vůbec nepřemýšlel a zbývalo jenom, aby se kluby domluvily mezi sebou na podmínkách.

Nebudu lhát, spoustě spoluhráčům a lidem v klubu se tenhle můj krok moc nelíbí. Celkově i jednání o hostování neprobíhala úplně hladce a posledních 14 dní jsem měl asi čtyřicet telefonátů. Já si pořád stojím za tím, že si tuhle možnost za své výkony a práci pro klub zasloužím. Reakce od některých lidí mě dost mrzí, ale asi jsem s tím měl trochu počítat. Já tuhle změnu momentálně prostě potřeboval a jsem rád, že mi to od vedení klubu bylo nakonec umožněno. Na Hradec samozřejmě nezanevřu, pokud budu mít jenom trochu času budu se dál věnovat dětem v přípravce a klukům v áčku dál držím palce. Pořád se dá zabojovat o play-off a já doufám, že se jim to povede a udělají aspoň to čtvrtfinále.





Redakce

Partneři klubu