HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
25.03.2024 A tým - zápas

Krutá porážka v Plzni

Velmi potřebné body k cestě do play-off naše Áčko nezískalo. Utrpělo totiž vysokou porážku v Plzni, která se zrodila v první třetině.

Do konce základní části zbývají 4 zápasy a ještě před tímto posledním zápasem se zdálo, že dveře pro náš tým do play-off nejsou uplně zavřené. Od souboje s Plzní jsme si slibovali bodový příděl do tabulky a očekávali velmi vyrovnané utkání. To však trvalo pouze krátkou část 1. třetiny. Poté se vše změnilo a naše vyhlídky na play-off jsou momentálně velmi mizivé.

K tomuto zápasu toho neni ani moc co dodat. Vstup do utkání jsme neměli vůbec špatný. Dokonce jsme se v půlce první třetiny ujali vedení, kdy při hře 4 na 4 utekl Daniel Černý a krásným blafákem si poradil s Kráčinou. Nic nenasvědčovalo tomu, že by to měl být jednoznačný zápas. Vše odstartovalo naše následné vyloučení. Krátce po tomto gólu byl Petr Šimek vyloučen na 5 minut, když při dobíhání míčku v souboji minul soupeřovu hůl a sekl tak domácího hráče do holeně. Tím, že bylo přítomno krvavé zranění jsou pravidla neúprosná a ačkoli se jedná o nechtěný faul, v případě sekání není možné vyloučit na 2+2 a trest je automaticky řazen jako 5minutový. To soupeři nabídlo obrovskou výhodu v přesilovce 4 na 3, kterou neukončí vstřelení gólu. A soupeř se této výhody chopil opravdu bravurně, kdy nám nastřílel 4 góly a během pár minut bylo po zápase. Na našem týmu se to viditelně podepsalo a už jsme se nedokazali dostat do zápasu. Soupeř na hřišti dominoval a my se prakticky jen bránili. Průběhu zbytku zápasu napovidalo i skóre na střely, kde ještě na začátku třetí třetiny jsme prohrávali 25:8. V zápase došlo i na střídání brankářů, kdy po 5. obdrženém gólu vystřídal Petra Bryknera v brance Jan Vrkoslav. Na závěr zápasu upravil na konečných 7:2 Viktor Zeman, kterému bylo nabídnuto trestné střílení, ve kterém se nemýlil. Nezbývá než se z této porážky vzpamatovat a zabojovat v dalších utkáních o prolomení naší série proher, která čítá již 4 zápasy v řadě.

Redakce

Partneři klubu