HBC Hradec Králové 1988 delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HBC Pento Most HC Kert Park Praha HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany TJ KOVO Praha HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
31.03.2024 A tým - zápas

S Prachaticema jsme si připsali již pátou porážku v řadě.

V sobotním zápase hokejbalové CROSSDOCK Extraligy se Hradečtí Piráti střetli s týmem HBC Prachatice. Duel, který se odehrál v rámci 14. kola, pro nás skončil porážkou 7:4.

Zápas přinesl divákům řadu emocí, především díky dramatickému průběhu a bohaté produktivitě na obou stranách. Zápas začal vyrovnaně a první úder zasadil Hradec, konkrétně Paukrt, který se prosadil ve 14. minutě poté, co soupeřům odebral míček za jejich brankou.

Druhá třetina však přinesla pro Hradec katastrofu. Hned na začátku druhé třetiny dokázaly Prachatice vyrovnat díky brance Bárty, asistované Jiřím Štěpánkem. V průběhu těchto 15 minut se tým z Prachatic prosadil hned šestkrát a zcela ovládl dění na hřišti. Hradec se v této části hry trápil s nedostatečným presinkem a špatně zvládanými souboji. Gólman Brykner, který začal v bráně, byl vystřídán Vrkoslavem, avšak ani tato změna nezabránila dalším inkasovaným brankám. Rakovský se po přihrávce Lukáše Černého sice snažil výsledek změnit, ale tento gól byl vše, na co si Hradec v této třetině přišel.

Ve třetí třetině se oba týmy rozešly smírně 2:2, což ovšem na výsledku zápasu již nic nezměnilo. Góly za Hradec v této fázi přidali opět Rakovský a Lukáš Černý, ale na víc, než konečný výsledek 7:4, to nestačilo.

Tento zápas byl pro Piráty velkým zklamáním, zejména kvůli slabému výkonu v druhé třetině, který zásadně ovlivnil celkový výsledek. I přes snahu se jim nepodařilo vrátit do zápasu a Prachatice si tak doma nechaly všechny tři body. Pro Hradec to znamená nutnost zaměřit se na zlepšení komunikace na hřišti a zlepšení obranných akcí pro nadcházející zápasy. Tento zápas jistě poslouží jako důležitá lekce pro celý tým a jeho trenéra Michala Kozu, který bude muset najít způsob, jak své svěřence motivovat a vrátit je zpět na vítěznou vlnu.

Redakce

Partneři klubu